Materialen

Mechanische Industrie Menzing is een toonaangevende eerstelijns leverancier aan internationale organisaties binnen de energiewinningsmarkt. Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit. Een organisatie welke denkt in mogelijkheden waarbij het succes van de klant centraal staat.

Menzing is gespecialiseerd in de toelevering van kleine series componenten en assemblages in o.a. hoge nikkellegeringen, RVS, Duplex, Inconel®, Hastelloy®, die een kritieke functie vervullen in systemen.

 

Een korte uiteenzetting van de exotische materialen:

 

Inconel

De naam dekt een groep nikkellegeringen en duidt over het algemeen op een Nikkel-Chroom legering, bestand tegen corrosie en hoge temperaturen. Wanneer Inconel wordt verwarmd, vormt zich een dikke stabiele oxide laag om het oppervlak te beschermen. Inconel behoudt zijn sterkte in een groot temperatuursgebied, waar aluminium en staal bijvoorbeeld dan niet meer zouden voldoen. Gebruikt in omgevingen waar zuren en hoge temperaturen een grote rol spelen. Slijtvast en taai (hoge plastische deformatiegrens).

 

Monel 

Een nikkellegering met tot 67% nikkel, koper, ijzer en andere elementen. Monel is resistent tegen corrosie en zuur en kan worden gebruikt bij hoge temperaturen. Het wordt gebruikt in agressieve milieus; sommige legeringen kunnen pure zuurstof weerstaan. Het heeft een hoge hardheidsgraad en is slijtvast. Het materiaal wordt veel gebruikt bij zeer corrosieve omstandigheden.

 

Hasteloy

Zeer corrosief bestendig materiaal zelfs bij hoge temperaturen. Het is een nickel-chroom molybdeen legering en vindt zijn toepassing in hete en vervuilde milieus en is bestand tegen vele agressieve media.

 

Duplex

Binnen de groep duplex roestvast staal is 1.4462 de meest toegepaste kwaliteit. Naast de voor duplex kwaliteiten kenmerkende hoge sterkte, heeft deze kwaliteit ten opzichte van 1.4404 en de andere twee genoemde duplex kwaliteiten een superieure weerstand tegen vooral lokale aantastingsvormen als putcorrosie.

 

SuperDuplex

Super Duplex UNS S32760 / 1.4501 / F55. Dit materiaal combineert een hoge mechanische sterkte en goede vervormbaarheid met uitstekende weerstand tegen corrosie in het maritieme milieu en een breed scala van olie en gasomgevingen

 

Steel 17-4 PH/UNS S 17400

Een martensitisch roestvrij staal, die een uitstekende combinatie van hoge sterkte, goede corrosieweerstand, goede mechanische eigenschappen bij temperaturen tot 600 °F (316 °C), een goede taaiheid in zowel basismetaal en lassen, en korte termijn, lage temperatuur behandelingen warmte levert minimaliseren vervorming en scaling.

 

Titanium

Materiaal met een hoge temperatuur en een hoge mate van treksterkte. Vanwege de lage elasticiteitsmodulus en slechte thermische geleidbaarheid, het materiaal moet worden genomen tijdens de verwerking. Een goede levering van materiaal en snijsnelheid, in combinatie met de juiste tools en de koeling is cruciaal!

 

Stellite

Menzing produceert vele delen met gelaste / beklede lagen van Stellite. Stellite-legering is een kobalt-chroom legering, bestemd voor bescherming tegen slijtage. Het kan ook wolfraam of molybdeen en een kleine maar belangrijke hoeveelheid koolstof.

© 2019 Menzing | Disclaimer | Privacyverklaring